';

Reverso, draai de bladzijde om!

Omdat wij  gezondheidscoaches graag het beste uit de mens halen, gebruiken we woorden zoals ‘reiniciar’ en ‘reverso’. Een ommekeer, een boek dat nog niet uitgelezen is, maar waar we elke dag aan schrijven. Ik als coach bij Reiniciar, bied onze klanten een nieuw begin aan, een reset voor het leven. Maar we weten allemaal dat het leven niet altijd gaat zoals wij het willen (in 1 rechte lijn naar ons doel), maar dat er ups and downs zijn en dat maakt het leven eigenlijk net zo plezant! 

Image module

De eerste 3 weken Reiniciar.

Toegegeven na 9 weken intensieve begeleiding hopen wij dat jullie deze gezonde, maar gebalanceerde levensstijl heel jullie leven kunnen aanhouden én vaak lukt dat ook. Gemiddeld heeft een mens 61 dagen nodig om slechte gewoontes achter zich te laten en nieuwe goede gewoontes aan te leren. Het idee dat het na de 9 weken begeleiding voorbij is, is daarom ook  totaal fout…. Dan begint het pas! Je past toe wat je bij ons geleerd hebt. Je schrijft verder aan je boek.

Onze Reiniciar methode is perfect om problemen in kaart te brengen. Zo gaan we bijvoorbeeld na welke invloed lactose en caseïne heeft op je darmen (of op je sinussen!) of dat je tomaatjes beter in kleine hoeveelheden kan eten of dat koffie een slechte invloed heeft op je gevoel van welbevinden. Daarom gaan we de eerste 3 weken een aantal voedingsmiddelen moeten elimineren. Anders is het voor ons onmogelijk om in kaart te brengen waar het probleem zich zou kunnen bevinden.

De eerste 3 weken zijn de strengste, maar heel veel klanten voelen zich tijdens die eerste weken onoverwinnelijk! Dat komt omdat je immuunsysteem veel minder energie van je zal stelen tijdens die weken. Hoezo vraag je jezelf af? Wel, telkens we eten ontstaat er een ontstekingsreactie in ons lichaam. Ons immuunsysteem staat op scherp om alle zotte dingetjes die wij dagelijks eten te controleren, tegen te houden en te vernietigen indien mogelijk. Tijdens onze zuiveringsfase (fase 1) helpen wij ons lichaam door zo veel mogelijk ontstekingsbevorderende voeding achterwege te laten. Meer energie voor onze hersenen dus en minder voor ons immuunsysteem!

Reverso

Je kan deze fase af en toe herhalen als je voelt dat je minder energie hebt, dreigt te hervallen in je oude gewoontes, extra liefde en aandacht aan je lichaam wilt geven of wanneer je het effect van extra voedingsmiddelen op je lijf wilt ontdekken. Daarom organiseerde we na de feestdagen onze REVERSO. Zo kregen onze bestaande klanten de mogelijkheid om in 3 weken in groep terug naar een ontstekingsarm lichaam toe te werken. Hierbij hoorde een nieuwe bundel vol lekkere receptjes en een wekelijkse online meeting én een WhatsApp groep waar je terecht kon met al je vragen. Maar ook wij als coaches deden mee aan deze uitdaging! We grepen deze kans met beide handen om er zo nog beter te kunnen zijn voor al jullie vragen en moeilijkheden. Ook wij ervaren nog steeds de weldaad op ons lichaam van deze zuivering, maar ontdekken daarnaast ook dingen die iets minder makkelijk gaan

Onze ervaringen delen we graag!

Ik ging op onderzoek uit bij de coaches wat hun ervaringen waren en deed ook aan introspectie!

Waarom REVERSO?

Persoonlijk doe ik graag nu en dan een soort van reset. Zo krijg ik duidelijker zicht op welke ongezondere gewoontes er na verloop van tijd terug ingeslopen zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan die 5 tassen koffie op het werk zonder er bij stil te staan. Ook vind ik het zalig om te zien hoe andere mensen met dezelfde principes toch totaal anders te werk gaan. De foto’s van de maaltijden in de Whatsapp groep variëren zo hard. Echt zot en inspirerend om te zien!

Onze coach uit regio Hasselt, Stephanie, vindt het heerlijk om haar lichaam na een drukkere periode terug in balans te brengen. Weg met die afvalstoffen, hormonen balanceren en de weegschaal terug laten doorslaan naar het 80/20 principe.

Els, Reiniciarcoach Knokke, heeft dan weer vooral baat bij het groepsgebeuren rond de REVERSO challenge. Team spirit!

Wat hebben we nog bijgeleerd? 

Ik werd weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik ben een echte koffielover en heb het moeilijk het zwarte goud links te laten liggen. Maar ik weet uit mijn eerste zuiveringsfase dat het beperken van koffie een goed effect heeft op mijn maag en gemoedstoestand. Goede reminder dus!! Ik besefte dat een goede kop matcha het ook doet, en misschien zelfs nog beter!

Stephanie ziet het belang van een goede voorbereiding in haar drukke agenda. Mealpreppen en een planning geven haar mentale rust. Chaos en ter plekke improviseren past niet in haar levensstijl. Ik daarentegen prep niet uitgebreid, door Stephanie besef ik dat het belangrijk is dit misschien wat meer te benadrukken bij sommige klanten. Zo zie je maar, iedereen is anders.

Els ging experimenteren met meer variatie en vroeg mijn hulp om meer vegetarische reverso momentjes in te plannen. Als de helft van je bord uit planten bestaat, dan weet je dat je goed bezig bent. Vegetariër of niet! Daarnaast groeide bij Els het besef wat de waarde is van impulsieve niet doordachte beslissingen te maken omtrent eten. Een wijntje en een stukje chocolade zonder schuldgevoel horen bij het leven. Je begint dit meteen meer te appreciëren na zo een 21 dagen zuivering. Het is dan ook niet onze bedoeling om dit voor ever en eeuwig te bannen. No stress!

Wat ging er moeilijker? 

Als niet-vleeseter, heeft Stephanie het soms moeilijk om haar eiwitinname voldoende hoog te houden. Op zoek naar alternatieven dus! Super handig, want dan heeft ze meteen de tools in handen om klanten beter op weg te helpen die er een plantaardig voedingspatroon op nahouden. Zo leerde we tijdens de REVERSO allemaal over soorten vegan kaas, de voedingswaarden en hoe deze in te zetten. Eitjes, havermout en schaaldieren zijn de meest gemiste voedingswaarden van onze coach uit Hasselt tijdens de reset.

Ik moet jullie niet meer vertellen dat de koffie voor mij het moeilijkste aspect was van deze zuivering. Maar daarnaast besefte ik ook weer eens hoe moeilijk het is om ‘propere’ producten in de winkel te vinden. Denk maar aan ‘speltbrood’ dat dan voor een groot deel uit gewone witte tarwe blijkt te bestaan, of crackers vol met zonnebloemolie (dat is niet gezond!) en hummus met als hoofdingrediënt dextrose in de plaats van kikkererwten…

Reverso 2.0

Soms in het genoeg om eventjes terug met de neus op de feiten geduwd te worden. Daarom organiseren we in mei een nieuwe REVERSO voor onze bestaande klanten, maar deze keer een kortere van 10 dagen. Een opfrissing van wat je al weet, het groepsgevoel en nieuwe inzichten van de coaches komen jouw kant op. Je kan een leuke korting verwachten van 10% op alle thee en supplementen, 10 nieuwe recepten, 2 online groepscalls, aandacht voor het mentale aspect, een tijdelijke WhatsApp groep én vooral heel veel motivatie! Doe je mee?		

Concreet: 

  • 26 mei om 20.00 uur: eerste groepscall met een opfrissing van fase 1.
  • 10 dagen reset van 30 mei tot 8 juni.
  • 2 juni om 20.00 uur houden we onze 2de groepscall waarin we al jullie vragen zullen beantwoorden.

Maar ik moet nog starten!

Moet je nog starten met een hele nieuwe levensstijl? Dan verwijs ik jullie graag door naar onze coaches per regio! Het 9-wekentraject brengt je op de goede weg als een nieuw hoofdstuk in het boek van je leven. Ga ervoor en ontdek de beste versie van jezelf. Tot dan!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in