';
Image module

Uiteraard sta je er niet alleen voor.

We gaan er samen tegenaan.

Aangenaam

Ik ben Caroline De Groof. Gediplomeerd personal trainer en gepassioneerd voedingscoach. Mijn overtuiging: de juiste voeding, beweging en ingesteldheid zijn de basis voor een gezond en gelukkig leven.

Mijn passie

Al jaren ben ik gefascineerd door wat aangepaste voeding en regelmatige meditatie met je lichaam doen. Ik merk het bij iedereen opnieuw: je goed in je lichaam voelen, heeft alles te maken met een gezond voedingspatroon, voldoende beweging en bewust de tijd nemen voor jezelf.

Dus hou ik mijn passie niet alleen voor mezelf

Ik help er ook anderen graag mee. Zodat ook jij binnenkort kunt ervaren hoe nieuwe gewoonten je volledig veranderen. En let op, dat is echt behoorlijk spectaculair!

Europees kampioen

Sport zit in mijn bloed. Als klein meisje van vijf jaar al reed ik paard. Ik deed dit zo graag dat ik als tiener naar de sportschool in Dilbeek ging. Met resultaat: ik groeide tot amazone op hoog niveau. Het was een aparte levensstijl vol discipline waarbij ik regelmatig naar het buitenland trok voor internationale jumpingwedstrijden.

Mijn topjaren waren de jaren negentig

In 1995 werd ik Europees kampioen in Achselschwang, Duitsland. Het jaar daarop veroverde ik ook de Belgische titel. Deze topresultaten waren niet toevallig: mijn gouden medailles en bekers waren het gevolg van goesting, focus en doorzettingsvermogen.

Lessen voor het leven

Uit mijn sportcarrière leerde ik de belangrijkste les in mijn leven: als je ergens wil geraken, moet je er ook hard voor werken. Blijven knokken, er elke dag bewust mee bezig zijn.

Voedingscoach en functional trainer

Door de jaren heen is voeding me sterk gaan interesseren. Meer zelfs: het werd een echte passie. Mijn constante drang om meer te weten over gepaste voedsel heeft me ertoe aangezet om de opleiding voedselconsulente te gaan studeren.

Ik bleef studeren en volgende nog een hele reeks bijkomende opleidingen.

Waaronder:

Orthomoleculaire therapeut
Fascial dissection course (op lijken)
Functional patterns human foundation level 1 en 2
Strenght en neuromuscular condition for rehabitulation ‘claire Minshull

De perfecte combinatie

Van mijn passie maakte ik mijn beroep. Ik volgde extra opleidingen zoals de postgraduaat functional trainer op de sporthogeschool in Brussel. Na mijn studies van voedingsdeskundige, sport en rehab, orthomoleculaire KPNI therapeut wat staat voor klinische Psycho-Neuro Immunologie.  Een wetenschap die de samenhang tussen psyche, ons immuunsysteem en onze hersenen en hormonen. Ben ik me gaan verdiepen in de pre- en menopauze. De perfecte combinatie om anderen te helpen aan een gezond en gelukkig leven.

Cuerpo

Meer dan voeding alleen
Benieuwd naar mijn activiteiten voor functional training? Waarbij je je lichaam gezond en krachtiger maakt? Neem een kijkje op www.cuerpo.be.

Volg mij op Instagram

Ik geef tips en oefeningen op Instagram. Volg je mij?