';

3 meditatie mythen die je ervan weerhouden te starten

Je zal het al wel eens gehoord hebben. De vele voordelen die een meditatie-practice kan hebben op je leven. Gelukkig wordt meditatie steeds meer uit het ‘dat-is-enkel-voor-geitenwollensokken’ hoekje gehaald en als toegankelijker voor iedereen gezien. Van Oprah tot Jennifer Aniston en Paul McCartney, evenals veel sportpersoonlijkheden en CEO’s van top bedrijven zweren bij hun meditatie practice

Wat hebben die celebrities nu met mij te maken zal je denken? Wel, deze mensen hebben financieel alles wat hun hartje verlangt, ze zouden hun dagen kunnen spenderen met cocktails drinken op een jacht. Maar ze weten dat het leven meer is dan dat. Dat een doel hebben in het leven, iets wat voldoening geeft, belangrijker is dan elke dag te feesten en tot ‘s middags te slapen. Voor dat doel hebben ze energie en een kalme geest nodig. Ook creativiteit zal sneller opborrelen als je regelmatig mediteert.

Het toont dat je geen monnik in Tibet moet zijn, om van de voordelen van meditatie te kunnen genieten. Je kan het implementeren in JOUW leven, elke dag.

Image module

Mythe 1: Mijn geest is te onrustig om te mediteren.

Dit is net een reden om het wel te proberen. Ben je ervan overtuigd dat je die stemmetjes in je hoofd maar niet tot rust kan brengen? Je leert dat gedachten komen en gaan en dat ze niet meer zijn dan dat: gedachten. Een begeleide meditatie is in dit geval voor jou de beste keuze.

Mythe 2: Ik moet een half uur stilletjes blijven zitten.

Misschien heb je ooit wel eens start to run geprobeerd? Dan ga je toch ook niet van de eerste keer een half uur aan een stuk lopen? Je kan klein starten, met amper 3 minuutjes per dag. Als je de voordelen begint te merken, ga je de tijd vanzelf willen uitbreiden. Als je iets hebt gevonden waardoor je je beter voelt, dan wil je daar toch meer van?

Mythe 3: Meditatie is een quick fix en lost piekeren in één sessie op.

Net zoals je een instrument leert spelen, een nieuwe taal leert of een muts leert breien, is ook meditatie een vaardigheid die wat oefening vraagt. Als je een ademhalingsmeditatie doet, voel je je meestal wel direct ontspannen terwijl je het doet dus dit is ideaal om mee te starten. Als je langere tijd mediteert, neem je het effect mee ook als je niet aan het mediteren bent. Je bent dan over het algemeen meer ontspannen.

Heb ik je al warm gemaakt om meditatie een kans te geven?

Liefs,
Patricia

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in